De ingreep rhytidectomie (facelift)

Een facelift is een behandeling die de technische benaming rhytidectomie heeft. Dit woord is afkomstig uit oud Grieks waarbij Rhytis rimpel betekent en Ektome insnijding. Deze twee woorden beschrijven dan ook goed wat er tijdens de ingreep rhytidectomie (facelift) gebeurt. Tijdens deze ingreep zal een plastisch chirurg namelijk een insnijding gemaakt wordt in de huid om deze vervolgens strak te trekken waardoor rimpels uit de huid verdwijnen.

beautyIn de meeste gevallen wordt deze ingreep toegepast om rimpels uit het gezicht en de hals te verwijderen om tekenen van ouderdom te vervagen. Een gezicht en hals met minder rimpels ziet er immers een stuk jonger uit. Door de jaren heen zijn plastische chirurgen steeds beter geworden in het uitvoeren van een facelift.

Facelift resultaten

Vroeger waren de mensen die een rhytidectomie (oftewel facelift) lieten uitvoeren vaak beroemdheden uit Hollywood. Dit waren mensen die door iedereen vaak op televisie en in roddelbladen werden gezien. Iedereen kon dan ook aanschouwen dat een facelift in deze beginjaren niet altijd een even mooi resultaat als gevolg had. Er zijn naast de facelift ook nog vele andere ingrepen uit de plastische chirurgie natuurlijk.

In het gezicht is een populaire bijvoorbeeld de neuscorrectie, waarbij de stand en omvang van de neus chirurgisch kan worden aangepast.

Door de jaren heen zijn artsen echter steeds beter geworden in het uitvoeren van een rhytidectomie waardoor nu met grote zekerheid is te zeggen dat zij het beoogde resultaat met de ingreep kunnen realiseren. De insnijding in de huid wordt tegenwoordig ook onzichtbaar gemaakt waardoor niemand ooit zal realiseren dat je een facelift ingreep hebt laten uitvoeren. Wel zal iedereen kunnen zien dat door het gebrek aan rimpels je er opeens vele jaren jonger uitziet.