goud investeren

Goud en de prijs ervan

Voor sommige personen die bang zijn dat hun zuurverdiende geld alsmaar minder waard gaat worden, is beleggen in goud een prima optie. De goudprijs is namelijk in erg korte tijd enorm gestegen. Er wordt daarom door veel mensen gedacht dat goud erg waardevast is. Er is afgelopen jaar echter wel een flinke daling geweest in de prijs van goud.

Het is niet zo dat consumenten minder van het glimmende edelmetaal willen. In tegendeel zelfs; het edelmetaal wordt steeds populairder. Met de opkomst van social media platformen als Instagram is de ‘bling’ van goud weer helemaal terug. Niet zo vreemd, want het is ook gewoon erg mooi om iets van goud om te hebben.

Dollar en de Yen

goud investerenDat de Dollar krachtiger is geworden is ook een reden dat de koers goud is ingezakt. Doordat de Dollar munt sterk wordt, zal de Yen uit China minder sterk worden, dit kan ook een rol spelen. Vanzelfsprekend gaan er ook over goud een aantal rare geruchten rond. Zo zou de Amerikaanse bank de goudprijs per gram laag proberen te krijgen zodat de Dollar aantrekkelijk blijft. Helaas zijn er voor deze geruchten geen bewijzen te vinden. Het blijft bij een gerucht.

Papieren goud?

Mensen met wat geld die willen investeren in goud, doen dat vaak in “papier” goud. Via bijvoorbeeld een fonds en dus niet echt in goud wat je kunt beetpakken. Voor de mensen die liever in het fysieke goud investeren (dat je dus in je hand kunt houden) zijn er legio opties beschikbaar.

Zo heb je de mogelijkheid om een goudstaaf te kopen. Om er 100% zeker van te zijn dat je 100% echt goud aanschaft, moet je goed letten op het keurmerk. Aangezien de prijs van goud verspreid over de jaren steeds maar is gestegen, kan worden geconcludeerd dat dit een prima investering is.